Mamić: Milanović nije relativizirao ubojstvo obitelji Zec

10.12.2021.

09:10

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Ankica Mamić

Ankica Mamić

Foto: Studio 4 / HRT

Komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić rekla je jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4, komentirajući nedavne izjave predsjednika Zorana Milanovića o ubojstvu obitelji Zec, genocidu u Srebrenici i drugim temama, kako Milanović ima još dug mandat, da će se u tri godine koješta dogoditi i da će se sigurno zaboraviti neki od komunikacijskih propusta i lošijih odabira političkih tema.

- To su vrlo, vrlo skliska područja. Kad ulazite u javni diskurs, morate biti vrlo, vrlo oprezni s takvim temama jer su tu visoki emotivni naboji na obje strane, rekla je Mamić.


Mamić je rekla i da su stajališta o BiH premijera Andreja Plenkovića i Milanovića vrlo bliska te da je to jako dobro, ne samo za Hrvate u BiH, nego i za Hrvatsku.


Govoreći o slučaju ubojstva obitelji Zec, rekla je kako smatra da Milanović nije relativizirao taj zločin.


- Mislim da je to zlonamjerna interpretacija. On nije relativizirao zločin. On je osebujnošću svog izričaja govoreći na skliskom području omogućio onima koji žele krivo shvatiti da ga krivo shvate, rekla je Mamić.

Osvrćući se na Milanovićeve kritičke izjave o Miloradu Pupovcu, rekla je da je Milanovićeva vlada postupala prema manjinama onako kako treba postupati - manjine treba štititi i dati im sva prava.


- Ove stvari komentirati dosta je teško, rekla bih da je to prešlo u sferu potpuno osobnih sukoba, rekla je.


Mamić je rekla da je lijeva politička opcija podržala kandidaturu predsjednika Milanovića, a sada ga najviše kritiziraju, te da njemu to sigurno nije lako.


Upitala se i hoće li Milanoviću, ako odluči ići u drugi mandat, uopće trebati podrška SDP-a, za koji je rekla da je u problemima, ili će možda tražiti podršku neke druge opcije.


Smatra da je nazivanje Milanovića ikonom desnice apsolutno pretjerana kvalifikacija.


- Da elemenata populizma u njegovom nastupu ima, to je potpuno sigurno i potpuno jasno. S druge strane, ne treba zaboraviti da je predsjednik jedini državni dužnosnik koji je izravno izabran od građana Hrvatske i u tom smislu on ima veliki politički legitimitet. I on je to odlučio koristiti, rekla je Mamić, dodavši da predsjednik može u danu nametnuti više tema nego cijela oporba na svim aktualnim satovima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!