19:48 / 21.04.2021.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik HTV-a/HRT

Izborni kandidati obilaze zemlju

Kandidati obilaze zemlju

Kandidati obilaze zemlju

Foto: HTV / HRT

Nešto više od tri tjedna su do prvoga kruga lokalnih izbora. Kamere HTV-a i danas su pratile kandidate diljem zemlje.

U središnjici HDZ-a Predsjedništvo zajednice utemeljitelja Dr. Franjo Tuđman dalo je potporu kandidatima HDZ-a za Zagreb, Rijeku, Osijek i Split, te kandidatu za župana Primorsko-goranske županije.

- Podrška utemeljitelja i sugrađana mi je dodatni motiv kako bi Zagreb učinio gradom u kojem najbolji pobjeđuju, a najslabiiji su zaštićeni, kazao je kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović.

- Dijalog i partnerstvo je jedna od glavnih stvari. Tako smo mi pristupili ovoj županiji koju netko percipira kao lijevu navodno. A kada bih vam rekao da je u 13 gradova na snazi HDZ, a u njih 13 SDP - onda je to nešto posve drugo, rekao je kandidat HDZ-a za župana Primorsko-goranske županije Gari Cappelli.

Predsjednik stranke Andrej Plenković ističe kako se program za lokalne izbore "Sad je bitno" temelji se na 4 ključna načela: dijalog vlade s općinama, gradovima i županijama, funkcionalna~i fiskalna decentralizacije, te projektna suradnja.

- Želimo staviti nastavak na daljni razvoj, pitanje socijalne uključenosti, demografske revitaliziacije te kvalitetnog života sugrađana su naši programi u regionalnim sredinama, poručio je premijer. 

Kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević, nakon izlaska iz izolacije zbog koronavirusa - odgovara na kritike protukandidata da iskorištava poziciju kako bi došla do glasova birača, te da se u gradu zapošljava uoči izbora.

- Gdje je isprika? Mi smo očekivali ispriku jer smo znali da se nikakvi dokazi ne mogu podastrijeti da u Holdinug dijelimo ugovore. Zašto ih nitko nije predstavio ako je to istina?, upitala je Pavičić Vukičević te odmah i odgovorila: "Upravo zato jer to nije istina".

Kandidat Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslav Škoro predao je kandidacijske liste za gradske četvrti i mjesne odbore. Do kraja tjedna će, vjeruje, skupiti dovoljan broj potpisa za svoju kandidaturu.

- Ja mislim da Domovinski pokret ima veliku šansu. Mi nismo kompromitirani ljudi, mi nismo ljudi kojima se može prigovoriti da smo za nekoga dizali ruku u zrak četiri, pet, šest godina. Nismo radili neke trule kompromise, nismo se igrali žetončića, poručio je Škoro.

Zvonimir Troskot, Mostov kandidat za gradonačelnika Zagreba predstavio je u Maksimiru ispred Dinamovog stadiona, Mostov izborni program i svoj slogan za Zagreb, "Broj 1 Zagreba". Obećao je "obnovu Zagreba po uzoru na Beč, stručnost u upravljanju financijama i grad Zagreb kao grad prijatelja poduzetnika". U prve dvije godine mandata smanjio bi prirez s 18 na 15 posto.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!