Kolarić: SDP obnavlja suradnju s platformom Možemo! u Zagrebu

19.01.2023.

19:52

Autor: Tatjana Munižaba/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

V.d. predsjednika GO SDP-a Zagreb Branko Kolarić

V.d. predsjednika GO SDP-a Zagreb Branko Kolarić

Foto: Dnevnik / HRT

U središnjici SDP-a u završila je sjednica vodstva zagrebačkog ogranka stranke koji je večeras donio konačnu odluku o sudbini koalicije s platformom Možemo!. Sjednica je trajala sat i pol i bila je zatvorena za javnost.

HRT-ova reporterka Tatjana Munižaba kazala je u središnjem Dnevniku HTV-a kako je SDP blizu obnavljanja suradnje s platformom Možemo! u gradu Zagrebu. 

"Jasna politička poruka"

Velika većina Gradskog odbora SDP-a, koji broji 28 članova, bila je na glasanju. V.d. predsjednika GO SDP-a Zagreb Branko Kolarić naglasio je da je večeras Gradski odbor SDP-a jednoglasno usvojio prijedlog sporazuma o suradnji s platformom Možemo na nivou MO, VGČ, te Gradske skupštine.

Tim činom SDP grada Zagreba dao je jasnu političku poruku.

Neslužbeno: Potpisivanje sporazuma u srijedu u 11 sati

Članovi Gradskog odbora koji su prije četiri mjeseca pod vodstvom, sada već izbačenog Viktora Gotovca, donijeli odluku u raskidu suradnje s Možemo!, večeras su glasali za obnavljanje suradnje.

Kolarić je istaknuo kako je večerašnja odluka lijepa vijest za njega osobno, jer se misli kandidirati za predsjednika Gradskog odbora SDP-a.

Osobe koje su pregovarale o koalicije Možemo! i SDP-a očito su bile sigurne u to da će se ta koalicija u gradu Zagrebu održati, jer će potpisivanja sporazuma biti u sljedeću srijedu u 11 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!