Komadina i Kolar ostaju u SDP-u

29.03.2023.

19:28

Autor: Tatjana Munižaba/Dnevnik HTV-a/IMS/HRT/D.S.

Željko Kolar i Zlatko Komadina, arhivska fotografija

Željko Kolar i Zlatko Komadina, arhivska fotografija

Foto: Zarko Basic / PIXSELL

Uoči izborne godine ponovno se u medijima pojavila priča da će Zlatko Komadina i Željko Kolar napustiti SDP. Oni to demantiraju, a iz stranke poručuju: Riječ je o spinovima.

Otkako se saborski SDP raspao na dva kluba zastupnika, svako malo ista priča: Župan Zlatko Komadina prelazi Socijaldemokratima.

- Osobno nisam Zlatko Komadina, ne mogu biti njegov glasnogovornik, komentirao je Mišel Jakšić (Klub zastupnika SDP-a).

Znamo da su Komadina i Jakšić trenutačno stranački kolege. Pitanje je hoće li to i ostati.

- Niti netko može maknuti SDP iz Zlatka Komadine, niti Zlatka Komadinu iz SDP-a. Tako da mislim da se ovo netko igra s nekim svojim spinovima da daje sebi malo na vidljivosti, nekoj svojoj političkoj opciji, smatra Jakšić.

Taj očajan netko su, neslužbeno se govori - Socijaldemokrati, čiji rejting od razlaza s SDP-om jedva prelazi 1%. I čiji predsjednik danas jedini ne odbacuje u startu priču o Zlatku Komadini kao njihovu skorom pojačanju. Štoviše, prima je sa smiješkom...


- Socijaldemokrati su široka, inkluzivna, otvorena stranka koja voli razgovarati sa svima, ističe Davorko Vidović, predsjednik Socijaldemokrata.


- Na pitanje što konkretno kaže gospodin Komadina, odgovara: Pitat ćete njega što on kaže, ali da se mi često čujemo i nađemo, to nije nikakva tajna.


I Zlatko Komadina kaže da je otvoren, inkluzivan, a voli i razgovarati, ali stranačku iskaznicu, nastavlja, zasad nema namjeru zamijeniti, a niti si ispred funkcije župan dodati "neovisni". 

Neću napustiti SDP da bih se pridružio inicijativi šibensko-kninskog župana Marka Jelića. Dapače, s kolegom Jelićem nisam se na tu temu niti čuo niti vidio.

Zlatko Komadina

- Neću napustiti SDP da bih se pridružio inicijativi šibensko-kninskog župana Marka Jelića. Dapače, s kolegom Jelićem nisam se na tu temu niti čuo niti vidio, navodi u elektroničkoj pošti Zlatko Komadina.


Nakon maila iz Rijeke, dolazi i potvrda uživo iz Šibenika.


- S kolegom Komadinom, županom Primorsko-goranske županije s kojim imam iznimno dobru županijsku suradnju, nikada u povijesti nismo razgovarali o političkoj suradnji niti o političkim temama, izjavio je Marko Jelić, šibensko-kninski župan.


Kao ni s drugim od ukupno dvojice SDP-ovih župana. 


Željko Kolar također se ne da uvući u medijsku priču o prelasku u neovisne, zato što na listi svoje stranke kao predsjednički protukandidat Peđe Grbina nema šanse dobiti prolazno mjesto za Sabor.


- Kombinacije se uvijek rade oko najjačih ljudi i oko najvećih stranaka. S te pozicije ja sam jako zadovoljan što se moje ime se našlo u cijenjenim medijima, ali ovaj kontekst ne postoji, kaže Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan.


Zato i vrh SDP-a o poželjnima i nepoželjnima na svojim izbornim listama danas odbija javno govoriti. "Nejavno" poručuju kako je preduvjet za bilo kakav razgovor o toj temi saznanje koliko će lista uopće biti, a toga nema sve dok HDZ-ova Vlada ne predloži novi zakon o izbornim jedinicama.   


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!