Lipšinić nije više kandidatkinja HDZ-a, navodi da nije bilo volje za razgovor

26.04.2021.

12:33

Autor: HRT/Studio 4/B.V.

Gordana Lipšinić, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja

Gordana Lipšinić, nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Ozlja

Foto: HRT / Studio 4

Gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić po još jedan mandat ide ne više kao kandidatkinja HDZ-a već kao nezavisna. 2013. na vlast je došla uz podršku HDZ-a, HSP-a i HSS-a. To su, kaže tada bile stranke oporbe i pri dogovaranju da će biti kandidatkinja, njezini su kaže uvjeti bili da ne ulazi u stranku i da se sva oporba ujedini. Sada izlazi kao nezavisna, a kao jedan od razoga razilaženja navodi imenovanje ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta u Ozlju.

Je li presudio izbor imenovanja ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta Katarina Zrinska Ozalj, Gordana Lipšinić ističe kako je to bio jedan od razloga.

- Pokušala sam razgovarati, nisam se uspjela dogovoriti, nije bilo volje za razgovor. Mi smo kao što procedura nalaže na Odboru za izbor i imenovanje odabrali osobu koja je ispunila uvjete, ali je na sjednici Gradskog vijeća pozicija nije glasala za, nego je ostala suzdržana.

Neposredno prije smo,navodi, dobili značaj projekt u vrijednosti 15 000 eura, trebalo ga je provoditi. Sada ju, potvrđuje, umirovljenici, HNS, prišli su i ponudili potporu, kao i HSP. Na pitanje tko su joj najozbiljniji protukandidati, rekla je da je u utrci gospođa Biserka Vranić, i gospođa Lidija Bošnjak. Boji li se da će njezina platforma slično funkcionirati kao i ona ministarstva zdravstva kod prijave za cijepljenje, kaže - ne.

- Mi smo prilično uložili u digitalizaciju i ono što je bila moja molba je transparentnost proračuna. Dakle svaki račun koji se potroši da bude vidljiv, uzor nam je bio kolega Hrebak i grad Bjelovar da se vidi svaki račun. 

Govorila je i kapitalnim projektima. Definitivno je, kaže, most na Kupi u Gornjem Pokupju najveća investicija, inače je to najveći most na području županije.

- Taj most između grada Karlovca i Ozlja je imao ograničenost na 15 tona i sad će se ta prepreka ovim mostom završiti. Vrlo brzo iz poslovne zone Lug će gospodarstvenici moći prići autocesti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!