Marušić za Dnevnik HTV-a: Računamo na građane koji su željni promjena

18.05.2021.

19:29

Autor: V.G./Dnevnik/HRT/IMS

Marko Marušić

Marko Marušić

Foto: Dnevnik / HRT

Naša županija, nažalost, ne razvija se u onom smjeru u kojem se treba razvijati, sa svim našim potencijalima i svakako računamo na građane koji su željni promjena i koji smatraju da nam može biti bolje, rekao je Marko Marušić, kandidat za bjelovarsko-bilogorskog župana (HDZ, HSLS), gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Naveo je ključne probleme u županiji.

- Prema indeksu razvijenosti na 16. smo mjestu, prema povlačenju sredstava iz fondova EU-a na 17., prema indeksu gospodarske snage na 18. smo mjestu, a prema prosječnoj mjesečnoj plaći na predzadnjem smo mjestu od svih županija u Hrvatskoj. U mandatu vladavine aktualne garniture iselilo se 12 tisuća ljudi iz županije, nabrojio je Marušić.

Spomenuo je da je jedan od razloga loša odnosno nikakva suradnja župana s gradonačelnicima i načelnicima. U zadnjih osam godina, naveo je, nije se održao nijedan zajednički kolegij, što smatra lošim. 

Marušić smatra kako Vlada čini sve za dobrobit cijele Hrvatske, ali ističe da je ovdje konkretno problem u jednom čovjeku koji nema tu razinu poslovne suradnje sa svim gradonačelnicima i načelnicima.

Kao dva ključna projekta naveo je dovršetak brze ceste do Bjelovara i nastavak njezine gradnje prema Virovitici te dovršetak i kvalitetno opremanje bjelovarske bolnice koja je, kako je rekao Marušić, opterećena kreditima.

- Time je ugrožen cjelokupan zdravstveni sustav naše županije. U suradnji s Ministarstvom zdravstva, Vladom i uz povlačenje novca iz fondova EU-a svakako postoji prilika za dovršetak izgradnje i opremanje bolnice, ali ne na dosadašnji način financiranja, rekao je.

Mandati u županijskoj Skupštini već su određeni. Koalicija s Damirom Bajsom ima 13 mandata. HDZ ima 11. Marušić je rekao kako računa na podršku HSLS-a i u Skupštini. Dodao je i da su u razgovorima s Demokratskim HSS-om te računaju i na njihovu potporu, čime bi osigurali većinu u Skupštini. 

Tek se trebaju održati i dopunski izbori za dva predstavnika srpske nacionalne manjine koji nisu izabrani s lista. Marušić je naglasio da je otvoren za razgovore.

- Ja uvijek naglašavam da sam za suradnju s onima koji žele promjene, koji žele boljitak županiji, koji imaju dobre i kvalitetne projekte, zaključio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!