Počeo tehnički pregled Pelješkog mosta

27.01.2022.

23:05

Autor: Dnevnik/HRT

Pelješki most

Pelješki most

Foto: Milan Sabic / Pixsell

Nakon nešto više od tri godine završili su radovi na Pelješkom mostu. Iz Hrvatskih cesta potvrdili su da je danas počeo tehnički pregled koji bi trebao završiti do ponedjeljka.

Prošlog tjedna počela su probna testiranja mosta probnim opterećenjem kako bi se utvrdilo ponaša li se konstrukcija mosta pod opterećenjem u skladu s projektiranim vrijednostima. Most je testiran opterećenjem s 20 kamiona od kojih je svaki težak 40 tona.

Inače, Hrvatske ceste planiraju Pelješki most i ceste preko Pelješca u promet pustiti ovo ljeto, dok bi posljednja faza radova, stonska obilaznica, trebala biti gotova najkasnije do kraja godine.

Koliko je završetak izgradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta blizu, pokazuje i to da je, na nekim navigacijskim kartama, prema jugu zemlje već ubačeno i putovanje preko mosta i poluotoka Pelješca, kojim se zaobilazi Neum.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!