Testiranje u Puli: sutra se očekuju gužve

15.11.2021.

08:55

Autor: Ivana Nežić/Studio 4/B.A./HRT

Ivana Nežić na jednom od punktova za testiranje

Ivana Nežić na jednom od punktova za testiranje

Foto: Studio 4 / HRT

Sutra se očekuju gužve na punktovima za testiranje, a i jučer je bio povećan interes, javila je jutros iz Pule Ivana Nežić u HTV-ovu emisiju Studio 4, dan uoči uvođenja obveznih COVID potvrda za ulaz u državne i javne ustanove.

Osim u privatnim klinikama, testiranje je moguće i u domovima zdravlja i u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.


U ZJZ-u rekli su nam kako će se građani već od sutra u 6.30 sati moći testirati prije samog odlaska na posao.


Kao i u ostatku Hrvatske, građani su se pojačano otišli cijepiti kad se počelo govoriti o COVID potvrdama, no bilo je i nezadovoljnih građana koji su prosvjedovali jučer i u proteklim danima zbog, kako kažu, ograničavanja njihove slobode.


Zbog povećanog broja pacijenata u OB-u Pula, na COVID odjelu, obustavljaju sve operacije koje nisu hitne, a takva bi situacija trebala ostati cijeli naredni tjedan ili dok se situacija s koronavirusom ne smiri.


U Vodnjanu se sljedeći vikend trebala održati manifestacija Dani mladog maslinovog ulja, ali to se neće dogoditi jer je stožer Istarske županije to zabranio. Međutim, održavaju se enogastronomske manifestacije na kojima je moguće pridržavati se mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!