Srnec za Studio 4: Istra vodi po broju gostiju

04.10.2021.

13:47

Autor: Studio 4/HRT

Martina Srnec, direktorica Sektora za promociju i oglašavanje

Martina Srnec, direktorica Sektora za promociju i oglašavanje

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Tijekom listopada Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica promoviraju akciju 'Mjesec hrvatskog turizma' i tako nastoje potaknuti i produžiti posezonu. Domaći turisti, ali i strani gosti mogu po povoljnim cijenama, koje su minimalno 35% jeftinije od onih ljetnih, naći usluge smještaja, prijevoza, hrane i pića te posjetiti muzeje ili nacionalne parkove. O tome je u Studiju 4 govorila Martina Srnec, direktorica Sektora za promociju i oglašavanje.

U uvodnom dijelu gostovanja osvrnula se na ovogodišnje turističke rezultate, rekla je u RH boravi oko 130.000 gostiju, od kojih je 110.000 inozemnih. Najviše borave u Istri, Splitsko-dalmatinskoj županiji i na Kvarneru, a najviše noćenja je ostvareno u hotelima, privatnim smještajima i kampovima.

- Istra i dalje vodi, za petama su joj i Splitsko-dalmatinska županija i Kvarner, dodala je.

Što se tiče gostiju iz stranih zemalja, prednjače Nijemci, zatim domaći gosti, onda Austrijanci, Slovenci i Britanci. Srnec je dodala da na turizam u Hrvatskoj ne utječe ni to što je Hrvatska crvena na COVID karti.

- Pozitivno je da nama bitna tržišta, poput Njemačke ili Italije, imaju svoje metodologije praćenja i daju svoje preporuke za putovanja, a kod njih je Hrvatska i dalje sigurna destinacija na Mediteranu, dodala je.

Srnec je govorila o akciji 'Mjesec hrvatskog turizma', ona je krenula 1. listopada. Pozvala je dionike turističkog sektora koji se još nisu uključili da to učine.

Osvrnula se na utrku CRO RACE, rekla je da je Hrvatska turistička zajednica ponosni partner utrke od samog početka.

- Najveći promotivni faktor takvih velikih događanja je razglednica različitih dijelova Hrvatske koja odlazi u svijet. Prijenos utrke je bio u 190 zemalja svijeta, dodala je.

Komentirala je EXPO, gdje se i Hrvatska predstavlja, naziv našeg paviljona je "Croatia Inspiring Great Minds" (Hrvatska nadahnjuje velike umove), predstavljamo se kao zemlja inovativnih projekata, ideja, izuma i inspirativnih ljudi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!