Veselica: Covid putovnice i 'individualni' turizam

15.03.2021.

10:04

Autor: Studio 4/B.A./HRT

Mislav Veselica

Mislav Veselica

Foto: Studio 4 / HRT

COVID-putovnice su sigurno realnost turizma, poručio je poduzetnik u turizmu Mislav Veselica u današnjoj HTV-ovoj emisiji Studio 4.

- Naravno da COVID-putovnica omogućava jedan bolji uzlet industrije i da industrija kao takva sigurno podržava COVID-putovnicu kao takvu. Međutim, isto tako smo svjesni svih etičkih pitanja povezanih uz COVID-putovnicu, a posebno u kontekstu činjenice da cjepivo nije dostupno svima, rekao je Veselica.


Veselica je također rekao kako moramo biti svjesni da turizam kakvog smo poznavali do 2019. kao takav više neće postojati.


- Budućnost turizma je, ja bih rekao, zajednica, održivost, manje, ali kvalitetnije, individualna putovanja, putovanja trenutno ljudi koji se poznaju, rekao je Veselica.


- Fokus je na individualcu i njihovim potrebama, dodao je.


Veselica je ustvrdio da su aviokompanije i zrakoplovi bili generatori razvoja turizma, pogotovo u zadnjih nekoliko godina, ali da će ukupni kapacitet zrakoplova ne samo ove godine, nego do daljnjeg, biti do 50 posto manji. Prelazi se, ističe, na lake i ekološki prihvatljivije avione.


Veselica je unatoč pandemiji u rujnu 2020. godine osnovao putničku agenciju jer, kako je rekao, vjeruje u tu industriju. Radi se o agenciji Cor Travel Lab, koja surađuje s Globtour Eventom.


- Svjestan sam da je ovo vrijeme potrebno za transformaciju industrije kao takve. Ovu tišinu su mnogi iskoristili na pametan način razmišljajući o tome kamo trebamo ići. A što se tiče putničkih agencija, mislim da se sve više shvaća da je prostor putničkih agencija, kako lokalno, tako i globalno, zajednica, poručio je Veselica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!