DORH objavio za što tereti osumnjičenog za ubojstvo djece, tražit će istražni zatvor

28.09.2021.

19:35

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/Hina/V.G.

DORH objavio za što tereti osumnjičenog

DORH objavio za što tereti osumnjičenog

Foto: Dnevnik / HRT

Nakon što je zaključeno da nema potrebe za zadržavanjem u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče - nad ocem osumnjičenim za ubojstvo troje djece - počelo je kriminalističko istraživanje. Osumnjičenik je ispitan. Dobio je i odvjetnika po službenoj dužnosti.

Cijela procedura traje od ranih jutarnjih sati. Osumnjičenik je prvo ispitan u policijskoj postaji u Heinzelovoj uz prisustvo odvjetnika, koji je kasnije rekao da se branio šutnjom. To ispitivanje trajalo je otprilike dva sata. Kriminalističko istraživanje završilo je u poslijepodnevnim satima. Policija ga tereti za kazneno djelo teškog ubojstva, a tu kaznenu prijavu predali su Županijskom državnom odvjetništvu.

Nakon policije, osumnjičenik je odveden na Oranice, a u poslijepodnevnim satima stigao je u Županijsko državno odvjetništvo gdje je ponovno ispitan. Ispitivanje je trajalo sat vremena. Njegov odvjetnik nakon toga izašao je pred novinarima i istaknuo da se branio šutnjom.

Državno odvjetništvo naglasilo je da će za osumnjičenika tražiti istražni zatvor. Također su rekli da će taj prijedlog predati sucu istrage sutra, a očekuje se da bi se ročište moglo održati u ranim jutarnjim satima.

- Istražni zatvor tražen je radi opasnosti od bijega te radi osobito teških okolnosti. Poučen je o pravima, objašnjeno je što mu se stavlja na teret. Isti je shvatio što mu se stavlja na teret. Branili smo se šutnjom, rekao Marko Ivica, odvjetnik osumnjičenog.

- Također, smo donijeli rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1 i 2. Radi se o kaznenom djelu teškog ubojstva na podmukao način i na štetu osobe koje su posebno ranjive s obzirom na svoju dob, rekla je Albina Tisanić, zamjenica Županijskog državnog odvjetnika.U nastavku donosimo priopćenje DORH-a:

"Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika austrijskog državljanina (1965.) nakon čega je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. i 2. Kaznenog zakona.

Rješenjem o provođenju istrage postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 56-godišnjak od 24. rujna 2021. do 25. rujna 2021. u Zagrebu, u stanu u kojem je boravio sa svojom maloljetnom djecom u Mlinovima, s unaprijed stvorenom namjerom lišio života svoje troje djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu će tijekom sutrašnjeg dana, 29. rujna 2021., podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv okrivljenika."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!