16:37 / 17.05.2021.

Autor: HRT/Regionalni dnevnik/Sanja Najvirt

Iduće četiri godine Požeško-slavonsku županiju vodit će žena

Lokalni izbori 2021.

Lokalni izbori 2021.

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

U idućem četverogodišnjem mandatu, Požeško-slavonsku županiju vodit će žena. U prvom krugu izbornu je pobjedu jučer odnijela HDZ-ova kandidatkinja Antonija Jozić. Uz Požegu i preostala četiri grada vodit će ljudi iz redova ove stranke koji su glasove birača dobili u prvom krugu.

Izborni su se rezultati zbrajali u požeško-slavonskom HDZ-u do kasnih noćnih sati. U prvom krugu simpatije i povjerenje birača osvojila je donedavna gradonačelnica Pleternice.

- Ako smo u protekle 4 godine mogli stvoriti okvire za razvoj gospodarstva, ako smo unatoč korona krizui otvorili novih 1500 radnih mjesta, ja uistinu ne vidim razloga zašto to ne bi bilo moguće i u iduće četiri godine, rekla je Antonija Jozić, požeško-slavonska županica.

Ravnomjeran razvoj svih sredina s Požegom kao gospodarskom vertikalom, prioritet je novoizabranih čelnika. No, najprije valja napraviti temeljitu reviziju dosadašnjeg stanja u gradu. A Požegu su proteklih mjeseci dobrano potresale afere. Za novoizabranoga gradonačelnika zato je prioritet Gradsku upravu i institucije pretvoriti u učinkovit servis građana.

- U svakom slučaju racionalizacija gradske uprave, odnosno nabrojanih gradskih službi i insitutcija je neophodna i to će nam biti zasigurno prvi posao koji ćemo obaviti, rekao je Željko Glavić, gradonačelnik Požege.

U prvom krugu, HDZ je dobio većinu glasova i u preostala četiri grada županije - Pakracu, Lipiku, Kutjevu i Pleternici. Dobio je i u četiri općine, osim u Velikoj koja ide u drugi izborni krug. I dok je prevaga HDZ-a u Skupštini županije neupitna, zanimljivo će biti vidjeti sastav Gradskoga vijeća Požege gdje lista HDZ-a i HSU-a ima nešto više od 42 posto osvojenih glasova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!