U Požegi organiziran božićni sajam za mališane slabijeg socijalnog statusa

17.12.2022.

17:15

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/HRT/A.S.

Požeški školarci i studenti organizirali božićni sajam za mališane slabijeg socijalnog statusa

Požeški školarci i studenti organizirali božićni sajam za mališane slabijeg socijalnog statusa

Foto: Regionlani dnevnik / HRT

Humanitarni božićni sajam organizirali su požeški školarci i studenti novootvorenog Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. Žele pomoći mališanima slabijeg socijalnog statusa. Pripremili su božićne slastice, donirali knjige i slikovnice, izradili originalne božićne ukrase. Kupaca na štandovima nije nedostajalo.

Na školskom sajmu uz blagdansko klizalište - veselje i zajedništvo. Na štandovima - pravi vatromet mašte, u svakoj stvarčici dio srca kao dar onima u potrebi.

- Izradili smo kolače, sudjelovali su učenici, učitelji, bake, djedovi, mame i tate. Pravili smo i teglice za kolače i sad ih prodajemo, rekla je Nika Soldo, učenica sedmog razreda iz Požege.

Kao i knjige, slikovnice te školsku lektiru.

- Ovdje prodajemo knjige i sav taj novac koji zaradimo donirat ćemo djeci koja nemaju, kazala je Ana Bilmaz, učenica osmog razreda. 

Ovi mladi ekolozi izradili su božićne ukrase od prirodnih materijala. Pomažući drugima, kažu, postaju bolji i plemenitiji ljudi.

- Ja se uvijek raznježim kada se događa ovako nešto jer mi je drago da se možemo skupiti i pomoći barem jednom djetetu da uživa s nama u nekoj terenskoj nastavi ako si je sam ne može priuštiti, poručila je Helena Martić, učenica osmog razreda. 

Sve ovo projekt je učeničke zadruge Osnovne škole Antuna Kanižlića. Zahvaljujući prikupljenom novcu, na terensku nastavu, školske izlete i ekskurzije idu djeca kojima to roditelji ne mogu priuštiti.

- Stvarno se zahvaljujemo našim sugrađanima što prepoznaju našu humanost i empatiju pa na isti način pokazuju i svoju jer dolaskom na sajam pomažu našim učenicima, izjavila je Renata Marinić, ravnateljica osnovne škole Antuna Kanižlića iz Požege. 

S toplim slasticama tu su i studenti enogastronomije.

- Nudimo božićne grem knedle koje smo napravili na sveučilištu jer ovim putem želimo promovirati svoj fakultet i dati podršku ovom humanitarnom sajmu, kazala je Nika Jukić, studentica Fakulteta turizma i ruralnog razvoja. 

Prepunom pravog božićnog duha koji nesebična srca ovih mladih ljudi grije cijele godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!