19:28 / 21.10.2021.

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Puljak: Ako vijećnici ne podrže proračun, idemo na nove izbore

Ivica Puljak

Ivica Puljak

Foto: Dnevnik / HRT

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak večeras je u središnjem HTV-ovom Dnevniku najavio nove izbore za Gradsko vijeće ako vijećnici ne podrže proračun u prosincu, a na pitanje je li spreman i na izbore za gradonačelnika odgovorio je kako izvršna vlast dobro funkcionira.

Puljak je danas objavio prekida suradnju sa SDP-om, čime je ostao bez većine u Gradskom vijeću. Predloženo je i raspuštanje GV-a, što nije prošlo.


- Da sam htio trgovati foteljama i dijeliti fotelje, danas bih možda bio miran. A nije važan moj mir, nego je važna budućnost i perspektiva građana Splita, rekao je Puljak.


- Mi sada imamo manjinsku vladu, prekinuli smo suradnju s SDP-om jer je SDP šurovao i trgovao iza naših leđa. Šurovao je s HDZ-om i Kerumom i pokušao trgovinu s nama, a mi to nismo željeli i mi na to nikada nećemo pristati jer je nama prvi interes interes Grada Splita, dodao je Puljak.


Puljak je rekao da će u prosincu predložiti proračun čiste i mirne savjesti, onako kako su ih građani izabrali.


- Hoće li to vijećnici podržati, možda i hoće, ali ono što je sigurno je da će to biti razvojni proračun u ovome gradu, u kojemu ćemo dogodine pokušati sanirati neke od dugova koje smo naslijedili, rekao je Puljak.


Dodao je da, ako vijećnici to ne podrže, idu na nove izbore.


Na pitanje je li pak spreman na paralelne izbore koji bi podrazumijevali i njegovu ostavku i izbore za gradonačelnika, odgovorio je kako izvršna vlast funkcionira te da to svi građani vide.


- Mi uvodimo red u svim segmentima. Mi režemo i krakove korupcijske hobotnice u cijelome gradu, zato i doživljavamo ovoliko napada svaki dan, ali ništa nas neće pokolebati. Izvršna vlast dobro funkcionira, Gradsko vijeće ne funkcionira kako treba, rekao je Puljak.

Puljak je između ostalog rekao kako je SDP želio da im da direktorsko mjesto u poduzeću Stano-uprava, ali da oni na to nisu pristali.


- Javne firme nisu trgovački plijen, poručio je.  

Dodao je da su SDP-ovci poslije u javnom diskursu spominjali da žele i pročelnike.


- Oni tako shvaćaju politiku, kao plijen. A nas su građani odabrali da s tim prekinemo i mi smo s tim prestali. I zato se ne sviđamo svima i imamo puno napada danas, rekao je Puljak, poručivši da će se beskompromisno boriti za budućnost grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!