23:03 / 27.03.2021.

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik/IMS/HRT/S.M.

U Rijeci i Koprivnici organizirano masovno cijepljenje

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / HTV

U Hrvatskoj je i dalje veliki broj novozaraženih. Od jučer je potvrđeno 1790 novih slučajeva, a udio pozitivnih među testiranima je 22 posto. Nažalost, preminulo je još 18 osoba. Raste i broj hospitaliziranih, kao i pacijenata kojima je potreban respirator. U Rijeci i Koprivnici organizirano je masovno cijepljenje.


U Primorsko-goranskoj županiji, u kojoj od ponedjeljka na snagu stupaju strože mjere i danas je troznamenkasti broj oboljelih - 313. Svaki treći obrađeni test bio je pozitivan. U Rijeci je organizirano masovno cijepljenje. Cjepivo je dobilo oko 2.500 građana. 

Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije, kaže da je ovaj tjedan došlo više cjepiva. 

Treći put organizirano je i masovno cijepljenje u sportskoj dvorani u Koprivnici. Cijepiti se moglo više od 1.300 starijih građana te onih s kroničnim bolestima. Sljedeći punkt organizira se u općini Kloštar Podravski. 

- Cijepit ćemo populaciju iznad 65 godina i kronične bolesnike, a imamo već dogovor i da se cijepe prosvjetni djelatnici svih škola. Razgovaramo i s velikim poslovnim subjektima da se njihovi djelatnici isto tako organizirano cijepe na punktovima, rekao je Ratko Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije. 

Šibensko-kninska županija bilježi 116 novih slučajeva zaraze.

- Nastava je od početka tjedna on-line. Nismo išli na strože mjere, osim preporuke poslodavcima da se radi od kuće ili u smjenama, kazala je Ankica Parat Baljkas, voditeljica epidemiološke službe ZJZ-a Šibensko-kninske županije.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji strože mjere produljene su do 11. travnja i proširene na tri pelješke općine Janjinu, Trpanj i Orebić - gdje se situacija stabilizirala.

Na području Splitsko-dalmatinske županije su 294 nova slučaja, a četiri osobe su preminule, od kojih je najmlađoj 16 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!