Cijepljenje na Velesajmu: Manje je onih putem Cijepise, većina putem liječnika

28.04.2021.

12:46

Autor: Dajana Šošić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Masovno cijepljenje u Zagrebu

Masovno cijepljenje u Zagrebu

Foto: Dajana Šošić / HRT

Danas je na cijepljenje Pfizerovim cjepivom na Zagrebačkom velesajmu naručeno oko 4500 ljudi. Građani u redovima čekaju svoj red za cijepljenje, no uz maske i održavanje socijalne distance, rekla je za Dnevnik HRT-a reporterka Dajana Šošić. Zagrepčani će drugu dozu cjepiva primiti ondje gdje su i prvu, objavio je NZJZ "Dr. Andrija Štampar".

Galerija
Dajana Šošić, Foto: Dnevnik/HRT
Masovno cijepljenje, Foto: Dijana Šošić/HRTMasovno cijepljenje, Foto: Dijana Šošić/HRT

Proteklih dana veliki problemi pojavili su se u vezi s platformom Cijepise, samim time i organizacije cijepljenja. Danas se i dalje na Zagrebačkom velesajmu cijepe ponajprije oni koje su pozvali liječnici obiteljske medicine, tek manji dio putem platforme.

No od idućeg tjedna od utorka ili srijede otvaraju se tri nova punkta u Zagrebu, od kojih je jedan u Domu sportova - na kojima bi se trebalo cijepiti oko deset tisuća ljudi dnevno. Stoga će funkcioniranje platforme u toj fazi svakako biti nužno.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u utorak je poručio kako se nadaju da će platforma profunkcionirati, a ako se to ne dogodi, pozivat će ljude na cijepljenje putem medija.

Iz Ministarstva su jučer u mailu ustvrdili da su manje teškoće žurno otklonjene te će funkcionalnost sustava doći do izražaja upravo u trećoj fazi cijepljenja.

Cijepljenje Pfeizerovim cjepivom na Velesajmu nastavlja se sutra i u petak kada je, s obzirom na to da se radi samo prijepodne, pozvano 2500 ljudi. Evo što su nam jutros rekli na Velesajmu. 

Zagrepčani će drugu dozu cjepiva primiti tamo gdje su i prvu

Zagrebački Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" izvijestio je u srijedu da će Zagrepčani koji su primili prvu dozu cjepiva protiv COVID-a u ordinacijama obiteljske medicine ili na punktovima pri domovima zdravlja, drugom dozom biti docijepljeni na isti način.

Radi što učinkovitijeg procjepljivanja opće populacije, građani će primiti i drugu dozu kod svojih odabranih liječnika, kojima će Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" isporučiti zatražene količine cjepiva, stoji u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!