Nevrijeme poharalo područje Požege, vjetar odnio krov sa zgrade u krugu bolnice

09.04.2022.

16:16

Autor: Sanja Najvirt/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Požega

Požega

Foto: Dnevnik / HRT

Olujno nevrijeme poslijepodne zahvatilo je Požeško-slavonsku županiju i nanijelo materijalnu štetu. Zbog pijavice i snažnog udara vjetra štetu je pretrpjela zgrada u krugu Županijske bolnice u Požegi i ambulanta u Jakšiću. U oba slučaja popustila je konstrukcija krovišta, nakon čega je vjetar otkinuo limene pokrove.


Nakon kratkotrajnog, ali snažnog olujnog vjetra - krov nekadašnjeg Odjela patologije požeške bolnice završio je na tlu. Srećom, zgrada nije u funkciji bolničkog sustava, upotrebljava se kao skladište i arhiv.

- Ovo je jedan uski pojas koji je bio zahvaćen jakim vjetrom, kao što vidite ovdje u krugu bolnice u staroj zgradi Patologije gdje je odnio limeni krov, sve ukupno pet objekata je tih za koje smo zabilježili pozive građana, rekao je Slavko Marinac, ravnatelj Civilne zaštite Požeško slavonske županije.

- Radi se o limenim krovovima koje je vjetar digao i prebacio, sanirat će se vrlo brzo. Mmalo veća sredstva će biti potrebna, ali uspjet ćemo, poručila je Antonija Jozić, požeško-slavonska županica.

Letio je limeni pokrov i Odjela patologije u sklopu pakračke bolnice, ali s obzirom na to da otprije ima ravni betonski krov s hidroizolacijom, štetu će brzo sanirati.

- Sva medicinska oprema zasad je ostala netaknuta i bolnica obavlja svoj rad u punom opsegu, rekla je Marina Major, ravnateljica Opće županijske bolnice Požega.

- Bilo je svega tri prijave u Centru 112, ali ništa veće, ništa značajnije. To je normalno u travnju, takav vjetar nije rijedak u Slavoniji, rekla je Anamarija Blažević, gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica

Štetu je ipak nanio i krovištu zgrade ambulante u općini Jakšić, čija sanacija počinje već u ponedjeljak. No najvažnije je da ozbiljnije nisu stradali stambeni i obiteljski objekti, a zbog olujnog nevremena problema s opskrbom električnom energijom imala je susjedna Brodsko-posavska županija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!