19:59 / 06.04.2021.

Autor: Boris Kanazir/Odri Ribarović/Dnevnik/IMS/HRT

Koliko je problema izazvao travanjski snijeg?

Travanjski snijeg

Travanjski snijeg

Foto: HRT / HTV

U Lici, Gorskom kotaru i Hrvatskom primorju na većini cesta su zimski uvjeti. Zbog izrazito loših vremenskih uvjeta te brojnih zastoja na cestama, Hrvatski autoklub savjetuje vozačima da odgode putovanje iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Sutra se očekuju temperature ispod nule, a ujutro i mraz te poledica. 


Zbog zimskih uvjeta u utorak navečer za sav promet zatvorena je brza cesta Solin-Klis u oba smjera, priopćeno je iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.


Snijeg je padao i u Šibeniku.  

Prometni kolaps na autocesti u Gorskom kotaru izazvali su jutros neodgovorni vozači.

- Ima korisnika koji su, unatoč prognozama, krenuli na put i to bez zimske opreme, kazao je Valentin Crljenko iz Zimske službe Hrvatskih autocesta. 

Nisu mogle proći ralice, a probleme su stvorili i ostalim vozačima. Ceste kroz Liku čiste su i prohodne, unatoč gustom snijegu koji pada cijeli dan. Dovoljno ga je da, tko ne mora putovati ili raditi, može uživati u zimskim radostima.

Većih problema nije bilo ni u glavnom gradu, čije je ulice čistilo dvadesetak ralica.

- Mi smo spremni uvijek na ove izazove, nije to ništa. Ne daj Bože samo velikog snijega sad. A valjda neće, kazao je Crljenko. 

Međimurski poljoprivrednici snijega se ne boje, ali problem bi mogle biti najavljene niske temperature.

- Od danas pa sutra i preksutra temperatura bi mogla pasti ispod nule do nekih minus dva, minus tri. Tu bi na ranim sortama voćaka moglo biti neke štete, kazao je Željko Vugrinec iz Gornjeg Kuršanca.

Snijeg u Puli, pa još u proljeće, prava je rijetkost. Bijeli pokrivač u središnjoj Istri iznenadio je i razveselio i djecu i odrasle.

Zabijelila se i unutrašnjost Dalmacije. Poziv vozačima na oprez koji stiže iz Knina, zapravo vrijedi za cijelu Hrvatsku.

- Narednih dana i noćas se očekuju niske temperature. Zbog moguće poledice i svega vozači bi stvarno trebali pripaziti, kazao je Nino Grabić iz Nadcestarije Knin. Stoga na put ne bi trebalo kretati bez zimske opreme.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!