Zaredale se sumnjive smrti ruskih bogataša

01.09.2022.

23:27

Autor: Marko Stričević/Dnevnik/IMS/HRT

Sumnjive smrti ruskih bogataša

Sumnjive smrti ruskih bogataša

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Još jedna misteriozna smrt u Rusiji. Glavni upravitelj ruske naftne kompanije Lukoil, Ravil Maganov, poginuo je nakon pada s prozora na šestom katu elitne bolnice u Moskvi. Tamošnji mediji navode da je počinio samoubojstvo. Popis nesreća koje su pogodile ruske oligarhe i moćnike od početka ruske invazije na Ukrajinu sve je dulji.


Izdanak poznate naftaške loze iz Tatarstana, visokim državnim odličjima odlikovani menadžer Ravil Maganov, jutros je pao sa šestog kata Centralne kliničke bolnice koju zovu i kremaljskom, jer se u njoj liječe pripadnici ruske vrhuške.

"S dubokim žaljenjem objavljujemo da je Ravilj Maganov, predsjednik Upravnog odbora Lukoila, preminuo nakon teške bolesti."

Državne agencije javile su neslužbeno da je direktor, koji je navodno bolovao od teške srčane bolesti i nije bio povezivan s većim skandalima, počinio samoubojstvo. Premda se u prvim reakcijama javnosti ne spominju teorije o ubojstvu, pogibija se dogodila u godini niza sumnjivih smrtnih slučajeva i krvoprolića u poslovnom sektoru.

Među ostalima, u svibnju je pod nerazjašnjenim okolnostima, navodno nakon šamanističke seanse, umro bivši top-menadžer Lukoila Aleksandar Subbotin. Proljetos su se dogodila i tri zvjerska pokolja: U španjolskom Lloret de Maru mrtvi su pronađeni računovođa plinske tvrtke Novatek, Sergej Protosenja, te njegova supruga i kći.

- Policajci su uočili tijelo koje visi s jednog balkona. Ušli su u kuću i u jednoj od soba otkrili i tijela dviju žena prekrivenih dekom, s jasnim znakovima nasilja, izjavio je Jordi Sais Giralt, gradski vijećnik Lloret de Mara.

Još dva takva masakra proljetos su se dogodila i u samoj Rusiji. U jednom su u moskovskom stanu mrtvi pronađeni bivši dopredsjednik Gazpromove banke Vladislav Avajev, te njegova supruga i kći. Od nasilnih smrti koje se vode kao samoubojstva, do višestrukih ubojstava u kojima nije jasno tko je počinitelj, sumnjivih je slučajeva desetak od početka ove godine.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!