17:12 / 12.04.2021.

Autor: Borko Brunović/Dnevnik/B.A./HRT

Kovačević ostaje u istražnom zatvoru

Dragan Kovačević

Dragan Kovačević

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

USKOK je izvijestio da neće predlagati ukidanje istražnog zatvora za bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića, iako je poslijepodne dopunio obranu pa su mediji nagađali da je odlučio priznati optužbe kako bi izašao na slobodu. Kovačević ostaje u istražnom zatvoru sve dok ne bude ispitano svih 38 svjedoka u ovom slučaju.

Službene potvrde nema, no posve je jasno da USKOK nije bio zadovoljan iskazom, odnosno da Kovačević nije priznao sve što mu USKOK i tužiteljstvo stavljaju na teret, javio je Borko Brunović u večerašnjem HTV-ovom Dnevniku.


Kovačević je svoj iskaz USKOK-u davao dva sata, nakon čega su njegovi odvjetnici prošli kraj novinara ne želeći davati izjavu, pa je postalo posve jasno da nije postignut dogovor s USKOK-om. Izjavu nisu htjeli dati ni predstavnici tužiteljstva.


Tek u poslijepodnevnim satima šturim priopćenjem javnosti se obratio USKOK, iz kojeg su rekli da neće tražiti ukidanje istražnog zatvora, odnosno da Kovačević ostaje u pritvoru u Remetincu.


- Zbog interesa javnosti te povodom brojnih upita novinara potvrđujemo da je okrivljenik (1969.), protiv kojeg je 8. travnja 2021. pokrenuta istraga, na vlastiti zahtjev danas u USKOK-u iznio dopunu obrane. Budući da nakon iznesene dopune obrane i nadalje postoji osnova na temelju koje je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu okrivljeniku odredio istražni zatvor, ovaj Ured neće predlagati njegovo ukidanje, priopćio je danas USKOK.

Kovačevića se sumnjiči za namještanje poslova informatizacije u Janafu, a da je zauzvrat od Ivana Širića iz tvrtke Cefis dobio dva luksuzna stana u Zagrebu i Splitu te dva automobila za svoju obitelj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!