18:26 / 16.05.2021.

Autor: Borko Brunović/HRT/E.L.S.

Jurčić: Pavičić Vukičević ima snage pobijediti Tomaševića

Ljubo Jurčić o prvim izlaznim anketama

Ljubo Jurčić o prvim izlaznim anketama

Foto: HRT / HRT

Iz Izbornog stožera stranke MB 365 javlja se Borko Brunović. Raspoloženje je sve bolje sa svakim novim rezultatima, kaže, po zadnjim objavljenima 16,5 posto dobiva Jelena Pavičić Vukičević. 

Otto Barić, kandidat za dogradonačelnika je izjavio da je taj rezultat očekivan te da je vrlo je bitno u sljedećih 15 dana suočiti realne mogućnosti i realne programe.

- Tomaševićev je bazen skoro pun, naš je manje nego poluprazan - rekao je Barić te objasnio da računaju na podršku birača HDZ-a i Domovinskog pokreta.

- Ona je bolji odabir jer u teškim vremenima je dobro ne raditi eksperiment, preopasno i je sada prepustiti vođenje grada nekome tko ne zna kako se to radi - kaže Barić te naglašava da Pavičić Vukičević želi promjenu, a imaju sustav koji funkcionira i ljudi koji znaju kako se radi u tom sustavu.

4.na listi kandidata Ljubo Jurčić je zadovoljan što njihova kandidatkinja Jelena Pavičić Vukičević ulazi u drugi krug. Inače, očekivao je drugi omjer snaga u izlaznim anketama, očigledno je došlo do određeno zasićenje vladavinom Milana Bandića.

- Stranka treba biti zadovoljna s ovakvim rezultatima, a moguće je da se još i poboljšaju, kaže.

Smatra da Jelena Pavičić Vukičević ima snage pobijediti Tomislava Tomaševića jer će glasači koji nisu glasali za Tomaševića potražiti drugog kandidata. U drugom krugu, kaže, je sasvim drugi pristup i može se očekivati drugi rezultat.

- Ako ovako ostane, imamo razloga za slavlje, u drugom krugu karte se ponovno miješaju, glasači drugačije glasaju. 15 dana je dovoljan period da se mobiliziraju glasači koji nisu glasali u prvom krugu, Tomašević može očekivati žestoku borbu, poručila je Mirka Jozić.

Kaže da imati većinu u skupštini i biti gradonačelnik nije lako, pa se nada da tko god tamo bio, će raditi u korist građana i da će surađivati s njima. Smatra da će im trebati Škorina potpora i njegovi glasači, ako se ipak dogodi da on uđe u drugi krug, osobno će mu dati svoju potporu, kaže.

- Uvjereni smo da će biti drugog kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević ući u drugi krug i pobijediti Tomislava Tomaševića - izjavio je i kandidat za zamjenika Pavičić Vukićević Ivica Lovrić.

- Mi smo očekivali da će biti dosta tijesna utakmica za drugo mjesto, ali mi smo uvjereni da ćemo biti drugi i da će biti drugog kruga i da ćemo se 30. svibnja u 19 sati opet naći - rekao je Lovrić.

Na pitanje kakva su njegova očekivanja ako Pavičić Vukičević uđe u drugi krug izbora s Tomislavom Tomaševićem koji je po rezultatima izlaznih anketa uvjerljivo na prvom mjestu, Lovrić kaže kako su uvjereni da će Pavičić Vukičević pobijediti.

- Mi smo uvjereni da Zagreb ima snage i da će biti odlučnosti kod zagrebačkih birača da gospodin Tomašević neće pobijediti u drugom krugu - poručio je Lovrić. Kaže kako su očekivali da će rezultat biti veliko iznenađenje, barem kada je u pitanju Tomašević jer je osobno mislio da će dobiti oko 40 posto u prvom krugu, ali vidimo da je po izlaznim anketama i više.

- No, znamo da za pobjedu treba preko 50 posto i uvjeren sam da će biti drugoga kruga i da će Jelena Pavičić Vukičević biti u drugom krugu. Znali smo također da ćemo voditi dosta tijesnu utakmicu s Domovinskim pokretom i Škorom, ali nama je važno da smo za nijansu barem po ovim anketama bolji,, a kad se prebroje rezultati uvjeren sam da ćemo biti čvrsto drugi i da ćemo se naći ovdje 30. svibnja u 19 sati - poručio je.

Proteklih godina ondje je uvijek bilo razloga za slavlje, rekao je ranije u svom javljanju Brunović, sada se rezultati dočekuju po prvi puta bez najdominantnije političke figure Zagreba proteklih 20 godina - bez najdugovječnijeg gradonačelnika Milana Bandića, što automatski znači da stranka dočekuje izbore a da nije u ulozi favorita. No isto kao i proteklih godina, stožer se nalazi u središnjici stranke u Praškoj ulici. Ondje će se slaviti ili tugovati, ovisno o rezultatima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!