19:12 / 21.05.2021.

Autor: Borko Brunović/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Kampanja još tjedan dana: Borba 'jedan na jedan' bit će sve oštrija

Lokalni izbori 2021.

Lokalni izbori 2021.

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Kampanja uoči drugog kruga lokalnih izbora trajat će još točno tjedan dana. Za razliku od prvog kruga, borba "jedan na jedan" idućih će dana sasvim sigurno biti sve oštrija.


IDS je potvrdio snagu u prvom krugu, a tako će biti i u drugom - najavljuje kandidat za Istarskog župana Boris Miletić. Njegovom pobjedom, kaže, počinje novi uzlet istarskoga gospodarstva. To Istrani znaju i zbog toga, tvrdi, za IDS i glasaju.

- Građani definitivno vide rezultate i ne možete imati godinama takvu podršku ukoliko ono što građanima ponudite, obećate u konačnici i ne isporučite. A Istra, a to naši građani apsolutno vide, raste i napreduje iz godine u godinu, kaže Boris Miletić, kandidat za istarskog župana.

Drukčije stajališe o stanju u Istri ima protukandidat iz redova SDP-a Danijel Ferić. Istri su potrebne promjene i program po mjeri čovjeka, a ne za podobne i bliske IDS-u. Te promjene, tvrdi, upravo su u njegovu programu.

- Prvo ću napraviti donošenje odluke o zatvaranje Kaštijuna, uspostave civilnog nadzora i zabranu daljnjih aktivnosti oko izgradnje fekalnog mulja. Sljedeći potez će biti izmjena prostornog plana gdje ćemo ga zajedno s građanima Pule i Istre izmijeniti na način da ćemo ukinuti golf na Muzilu, kaže Danijel Ferić, kandidat za istarskog župana.

U Varaždinskoj županiji Radimir Čačić ulazi u drugi krug utrke za župana s malom prednošću u odnosu na protukandidata iz HDZ-a, no u pobjedu je siguran. Dva su, kaže, razloga: na sjeveru HDZ nikad nije pobijedio i Reformisti su stranka koja nosi novu energiju.

- I samo dvije stvari su naša osnovna poruka, naravno o ekstremizmima i ideološkim neću ni govoriti. Ali dvije stvari: ne kriminalcima i kriminalu, i ako je ikako moguće ne i uhljebima, rekao je Radimir Čačić, kandidat za župana Varaždinske županije.

Predsjednik Vlade i HDZ-a dan je proveo na istoku Hrvatske. Nakon Osijeka i Slavonskog Broda, u Vukovaru je podupro kandidate HDZ-a za gradonačelnika i župana koji se u drugom krugu bore upravo protiv bivših članova, sada iz redova Domovinskog pokreta.

- Zato vas pozivam da svi skupa ohrabreni izvanrednim rezultatima u prvom krugu u svih pet slavonskih županija to potvrdimo ovdje. I ljudi imajte na umu - original je uvijek 100 puta bolji nego blijede kopije i falsifikati, poručio je Andrej Plenković, predsjednik Vlade i HDZ-a.

Devet dana do drugog kruga - kampanja se zahuktava.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!