Sukob zbog budućeg smjera Zagrebačkog holdinga?

01.10.2021.

21:02

Autor: Borko Brunović/Dnevnik/IMS/HRT

Sukob zbog budućeg smjera Holdinga?

Sukob zbog budućeg smjera Holdinga?

Foto: Dnevnik / HRT

Pred novom zagrebačkom vlasti - novi problemi. Svega 100-tinjak dana nakon što ih je zagrebački gradonačelnik imenovao u Upravu Holdinga, njezin predsjednik Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol nisu se pojavili na jučerašnjoj sjednici skupštine, a gradska oporba spekulira da su ponudili i ostavke.

Tri mjeseca nakon što su kao osobni izbor gradonačelnika imenovani za čelne ljude Holdinga Nikola Vuković i Ante Samodol, nagađa se - na izlaznim su vratima. Jučer nisu došli na skupštinsku raspravu o poslovanju holdinga - pa je oporba napustila sjednicu i otvorila pitanje - ima li Holding vodstvo? 

- Kada smo vidjeli da se nitko od članova uprave nije pojavio na toj točki zatražili stanku u ime našega Kluba i javno i izravno postavili pitanje gospodinu Tomaševiću: Je li istina da su gospdoin Vuković i gospodin Samodol dali ostavku?, kazao je Mislav Herman (HDZ).

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je još jučer negirao tvrdnju da su mu kadrovi koje je postavio bez natječaja otkazali poslušnost i ponudili ostavku. Kazao je kako je razgovarao s predsjednikom uprave Vukovićem koji je, kaže - najavio da će biti spriječen na ovoj točki, a kao razlog je naveo tehničke pojedinosti oko spajanja podružnica.

Teze o ostavci i sukobu uprave i nadzornog odbora holdinga s vodstvom Zagreba, uz osmijeh odbacuje i zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

No unatoč osmijehu, čini se da je u pozadini sukob zbog budućeg smjera holdinga. Neslužbeno, uprava želi slobodne ruke, a grad uz pomoć nadzornog odbora veću kontrolu. I dok akteri negiraju problem, njihov partner kaže da se sve to ne bi dogodilo da je više transparentnosti.

- Očekivao sam više otvorenosti u komunikaciji. Da će predsjednik uprave dolaziti pred zastupnike, da će dolaziti pred medije. Da će otvoreno govoriti o brojnim problemima, jer trenutno o tome možemo slušati samo gradonačelnika. A to podsjeća na bivšeg gradonačelnika koji se bavio svim i svačim, izjavio je Renato Petek, nezavisni zastupnik na list SDP-a u Gradskoj skupštini.

Sukob koji ne postoji i koji svi negiraju - trebao bi se razriješiti na današnjem sastanku s gradonačelnikom. Vrijeme i mjesto se skriva. Transparentnost po strani, tko odlazi, a tko ostaje - znat će se vrlo brzo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!