19:14 / 18.05.2021.

Autor: Borko Brunović/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Tomašević najavio preustroj gradske uprave i koaliciju sa SDP-om

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Uvjerljivi pobjednik prvog kruga izbora u Zagrebu, Tomislav Tomašević, održao je konferenciju za novinare ispred zgrade Gradskog poglavarstva. Očekuje sigurnu pobjedu i u drugom krugu, a najavio je i prve poteze nove gradske vlasti...


S ruksakom i na biciklu - Tomislav Tomašević došao je pred ured koji 30. svibnja namjerava osvojiti.

Ležerni pozdrav pa ozbiljnije teme. Najavljuje promjene, a od gradskih pročelnika i direktora očekuje da stave mandat na raspolaganje.

- Isto tako je naše pravo da imenujemo nove pročelnike koje po zakonu trebamo imenovati nakon javnog natječaja, čega ćemo se naravno držati, ali isto tako i direktore gradskih poduzeća koje ne moramo imenovati na temelju javnog natječaja, ali hoćemo, rekao je Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo!).

Ako pobijedi, Zagreb čeka velik preustroj i smanjenje broja gradskih ureda. Neki neće biti zadovoljni.

- 27 pročelnika ne može ostati na svojim pozicijama jer neće biti 27 gradskih ureda. Ja nisam i dalje vidio ni jedan grad na svijetu koji ima 27 gradskih ministarstava. Ja ću vas podsjetiti cijela država funkcionira sa 16 ministarstava, rekao je Tomašević.

Za sve najavljeno potrebna je većina u skupštini do koje planira doći dogovorom s SDP-om.


- Čuo sam se sa gospodinom Klisovićem danas, čuo sam se u izbornoj noći. Znači razgovore o programskoj suradnji, o konkretnim programima da bi stvorili većinu ćemo početi tek nakon drugog kruga izbora, rekao je Tomašević.

A do njega Tomašević će voditi afirmativnu kampanju.

- Pobjedit ćemo 30. svibnja uzdignute glave i svakom ćemo moći od naših protukandidata pogledati u oči, zaključio je.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!