Puljak: Nije stvar u ministrima, odgovorna osoba je Andrej Plenković

13.01.2023.

10:38

Autor: HRT/R.S.

Zastupnici o smjeni ministara

Zastupnici o smjeni ministara

Foto: HTV / HRT

Saboru će idući tjedan biti predstavljena dvojica novih ministara, Branko Bačić i Šime Erlić. Što će novoga donijeti, hoće li ubrzati posao prethodnika, što građani mogu očekivati od njih i Vlade u cjelini, prokomentirali su saborski zastupnici Marijana Puljak, zastupnica Centra i Domagoj Hajduković, zastupnik Socijaldemokrata.


Nova kadrovska rješenja u Vladi su Šime Erlić i Branko Bačić. Puljak ističe kako ju više ništa od HDZ-a ne može iznenaditi. 


Puljak: Izborom Branka Bačića pokazuje se da Plenković igra na posljednju kartu


- Izborom Branka Bačića pokazuje se da Plenković igra na posljednju kartu i da više ne može računati na nekakve nepoznate ljude nego želi jednu jaku političku osobu na mjestu obnove. Dvije godine nakon potresa opća je sramota što ljudi na Banovini još uvijek u kontejnerima. Odlučio se uhvatiti u koštac s time i treba mu jedan stari lisac s mnogo utakmica u nogama na toj poziciji i sve karte stavlja na Branka Bačića, za HRT rekla je Marijana Puljak, zastupnica Centra. 


- Što se Šime Erlića tiče odnosno tog ministarstva očito je nekakav unutarnji sukob u HDZ-u između tzv. Anušićeve struje i između ostalih članova HDZ-a. Smjena ministrice koju je ona očito teško primila i burno reagirala. Vidjet ćemo što predsjednik HDZ-a u Zadru može napraviti na toj poziciji, dosadašnji državni tajnik. On isto tako dolazi s bremenom afera u koje je posredno ili neposredno uključen. Najavio je nekakav svoj plan za EU fondove, očekujemo kako će taj plan izgledati. No koliko god ministara promijenili nije stvar u ministrima odgovorna osoba u Vladi i svim Vladama proteklih 6 godina je Andrej Plenković, dodala je. 


Hajduković: Bilo je kandidata za smjenu koju su to više zaslužili nego ministrica 


 Hajduković ističe kako regionalni razvoj nije sjajan, ali da je za smjenu prije ministrice Tramišak bilo dosta drugih kandidata. 


- Ministrica Tramišak, s jedne strane regionalni razvoj nam nije baš na najsjajnijim razinama. S druge strane niti jedna koruptivna afera nije bila vezana uz ime ministrice Tramišak. Nažalost to bi trebalo biti pravilo, a ne iznimka jer znamo koliko je ministara iz Vlade Andreja Plenkovića otišlo ili zbog sumnje ili zbog očite umiješanosti u korupciju. Da je bilo kandidata za smjenu koju su to više zaslužili nego ministrica Tramišak, apsolutno, poput ministrice poljoprivrede gdje je potpuni kaos ili ministra zdravstva koji je na koljenima, kazao je Domagoj Hajduković, zastupnik Socijaldemokrata.


- Ono što me najviše brine je kako će se to odraziti na resor i kako će to osjetiti hrvatski građani. Što se tiče ministra Paladine mislim da je to bila gotova stvar da on odlazi, dodao je Hajduković. 


Pogledajte cijeli razgovor: 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!