19:29 / 26.04.2021.

Autor: Margareta Jozinović/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Tri tjedna do izbora: Kandidati obilaze građane, predstavljaju programe

Utrka za lokalne čelnike

Utrka za lokalne čelnike

Foto: Goran Kovačić/Igor Kralj/Robert Anic/Patrik Macek / PIXSELL

Tri tjedna do izbora, utrka kandidata za lokalne čelnike se ubrzava. Predstavljaju programe, obilaze građane, ulažu u promidžbu. No neki predizborni spotovi ne uspiju privući željenu vrstu pozornosti - pokazalo se to u slučaju Miroslava Škore.


Čim je objavio promidžbeni spot, čelni čovjek Domovinskog pokreta zbog njega se mora opravdavati. Naime, snimio je videospot s mladim kontroverznim reperom Zizijem, a zbog njegova opusa i stajališta našao se na udaru javnosti.

- Nisam istraživao to sve skupa jer nije to moj glazbeni izričaj, ali se oštro protivim bilo kakvim riječima ili stavovima, to najoštrije osuđujem i opet kažem, ako se dogodila greška to će biti maknuto, rekao je Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba.

I videospot vrlo je brzo uklonjen. A "odvažna i svoja" moto je obnašateljice dužnosti grada Zagreba Jelene Pavičić Vukičević. Namjerava više surađivati s građanima.

- Ponosna sam na čitav niz projekata koji su se radili u gradu Zagrebu i planiram ići sličnim putem, zato što ću to činiti na jedan drugačiji način – otvorenije, transparentnije, više ću uključivati građane, rekla je Jelena Pavičić Vukičević, kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba.

Po drugi mandat ide zamjenica gradonačelnika grada Gline koja je predstavila "Brankinu nezavisnu listu". Glavni joj je cilj, ističe, brža obnova.

- Ljudi nemaju još struje, nisu spojeni, to moram ponavljati uvijek i ovdje ću biti dosadna kao tvrdoglavi komarac u Saboru, saborskim zastupnicima, premijeru - da se obnova ubrza, poručila je Branka Bakšić Mitić, nezavisna kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Gline.

I aktualni gradonačelnik Kutine, HDZ-ov Zlatko Babić, ide u lov na novi mandat. Obećava izgradnju doma za starije i nemoćne u Kutini.

- Praktički bi mi kao grad Kutina sufinancirali za dio naših sugrađana korištenje tog doma za starije i nemoćne. Znači da bi jasno podmirili neku određenu razliku cijene, rekao je Zlatko Babić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Kutine.

Na području Rijeke prvi je potpise predao SDP-ov kandidat za gradonačelnika Marko Filipović.

- Nadam se da će to prepoznati na izborima 16. svibnja u prvome krugu i onda krajem mjeseca svibnja 30. u drugome krugu poklanjajući povjerenje SDP-u i partnerima za vođenje grada, rekao je Marko Filipović, kandidat SDP-a za gradonačelnika Rijeke.

Kampanje će svakim danom biti sve intenzivnije jer se bliži 29. travnja, krajnji rok za predaju kandidatura.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!