Obnovljen Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije

24.09.2021.

19:32

Autor: Margareta Jozinović Vuković/Dnevnik/IMS/HRT

Jedan od Zavoda za hitnu medicinu

Jedan od Zavoda za hitnu medicinu

Foto: HRT / HTV

Sinoć se na području Siska osjetio novi jači potres magnitude 3.6 prema Richteru. Onima koji su tijekom potresa pomagali građanima Sisačko-moslavačke županije stigla je pomoć. Obnovljena je zgrada Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Obnovu je s 330.000 kuna financirala međunarodna humanitarna organizacija International Medical Corps.


Pomoć je stigla i Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije. Zgrada je obnovljena 270 dana nakon razornog potresa.

Andrea Domitrović, medicinska sestra i dispečerka u Zavodu za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, prisjeća se kako je bilo prije obnove i kaže da im je bilo jako teško, a sada je sve kako je bilo i prije potresa. Obnovu zgrade s 330.000 kuna financirala je međunarodna humanitarna organizacija International Medical Corps.

- Drago nam je da smo bili tu, da smo mogli pomoći i nadamo se da više nećemo intervenirati u Hrvatskoj već da će to biti jedno trajno prijateljstvo, kazao je Marin Tomaš iz International Medical Corpsa.

Kako bi bili na usluzi i blizu građanima, još rade i u kontejnerima. Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije rekao je da u Glini još koriste pokretnu kućicu. 

- Zasad smo tu gdje jesmo do daljnjega. Stara zgrada u Petrinji, u kojoj smo bili smješteni, srušena je prije dva tjedna. Čekamo da vidimo što će biti s novom, kazao je Fabijanić.

Da ima mjesta i potrebe za napredak, svjesna je i ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba Bujević te da se hitna medicina u Hrvatskoj stalno unapređuje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!