Vrhunac skijaške sezone na Kupresu

09.01.2022.

07:00

Autor: Miljenko Karačić/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Kupres

Kupres

Foto: Dnevnik / HRT

Vrhunac je skijaške sezone na Kupresu. Lijepa sunčana subota i staze pod snijegom privukli su velik broj gostiju. Najviše ih je s juga Hrvatske, od Zadra do Dubrovnika, pa je u Skijaškom centru Čajušas ovog vikenda vladao pravi dalmatinski ugođaj.


U Kupresu je manje od 5.000 mještana. No ovaj vikend je taj planinski gradić oživio. Lijep sunčan dan i obilje snijega na stazama privukli su ljubitelje skijanja. Bilo je više gostiju od mještana Kupresa. Najviše ih dolazi iz Dalmacije. Ceste su prohodne, iz Splita se stigne za manje od dva sata. Zastoja na granici nema. Nema ni slobodnih mjesta u hotelima i aparmanima.

- Već sam bio puno puta, super je, ima malo snijega, ali staze su dobre, kaže Luka Ogren iz Splita.

Ima i stranaca, uglavom gastarbajtera, a sreli smo i gošću iz Ukrajine.

- Uživam, nema korone, svi smo sretni, kaže Anastazija iz Ukrajine.

- Super, našli smo privatno, ima nas cijelo društvo, tako da uživamo. Noću malo tulumarimo, danju se vozimo, kaže Mirko Lovrinović iz Švicarske.

Na prostranoj Čajuši, na 1.200 metara nadmorske visine na svježem zraku i snijegu svatko nađe svoj sadržaj, najmlađi na sanjkama ili igricama, stariji na skijama. Svi uživaju. Domaćini su zadovoljni.

- Ovo je sad špica sezone, poslije Tri kralja i ovaj vikend, to je u našoj praksi ovdje, točno, glavna je populacija od Zadra do Dubrovnika, kaže Zvonko Bagarić, vlasnik Skijaškog centra, Kupres.

Špica sezone završava danas, od ponedjeljka se nastavlja školska godina, no bit će još sadržaja, od FIS utrka do skijanja sinjskih alkara. Samo da bude snijega, poručuju Kuprešaci.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!