Pula: Porinuta je ribarica za škotskog naučitelja

07.04.2022.

14:36

Autor: Petra Neuner Geržinić/Vijesti/IMS/I.Z./HRT

Predsjednica Uprave "Tehnomonta" Gordana Deranja

Predsjednica Uprave "Tehnomonta" Gordana Deranja

Foto: Vijesti / HRT

U pulskom brodogradilištu Tehnomont porinuta je ribarica za škotskog naučitelja. No, nije to jedino porinuće u planu za ovaj tjedan. HRT-ova reporterka Petra Neuner Geržinić kazala je kako su konačno dobro vijesti došle iz brodogradnje i to konkretno iz pulskog brodogradilišta "Tehnomont", koje u planu, samo za ovaj tjedan, ima dva porinuća brodova za škotskog naručitelja. 

Predsjednica Uprave "Tehnomonta" Gordana Deranja kazala je kako to brodogradilište ima odlične vijesti. Naglasila je kako su u svakoj proizvodnji brodova najradosnija dva trenutka - porinuće i primopredaja broda. Za danas je najavljeno jedno porinuće, a u subotu, budu li dozvoljavali vremenski uvjeti, i drugo porinuće broda.

Deranja je kazala kako je investicija oba dva broda u vrijednosti preko deset milijuna eura.

"Tehnomont" planira još i druge investicije, primjerice primopredaja brodova za norveškog i kenijskog naručitelja.

Predsjednica Uprave "Tehnomonta" istaknula je kako brodogradilište broji 140 radnika u Hrvatskoj, ali da izgradnja brodova ide dalje.

Zbog rata u Ukrajini, cijene materijala su u porastu, ali problem je i s isporukom materijala. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!