Politička drama oko Borisa Miletića

08.02.2022.

20:48

Autor: Petra Neuner Geržinić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Nove kaznene prijave

Nove kaznene prijave

Foto: Dnevnik / HRT

Nastavlja se politička drama oko sad već bivšeg člana IDS-a, Borisa Miletića. SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić pozvao ga je da podnese neopozivu ostavku. Nakon prijave zbog slučaja ''Ribarska koliba'', pulski je SDP podnio nove kaznene prijave.

Sumnje u kaznena djela u gospodarskom poslovanju, zloporaba položaja i ovlasti, krivotvorenja, štetni ugovori s medijima i agencijama, samo su dio onoga što, prema riječima SDP-ova vijećnika, stoji u kaznenim prijavama.  

- Želim ukazati na neprihvatljivo devijantno ponašanje bivšeg gradonačelnika i njegovih suradnika, a što se tiče medijskih ugovora i s PR agencijama u mandatu Borisa Miletića potrošeno je 11 milijuna kuna za Manjguru, Alpheru, Glas Istre, Regional Ekspress, govori Danijel Ferić iz SDP-a. 

I to u posljednjih 15 godina. Iako je dvije godine u tom periodu upravo Ferić bio pročelnik za financije, kaže da saznanja o takvim radnjama tada nije imao.

U prozvanoj Manjguri tvrde da rade zakonito i prema pravilima struke. To je najčišći posao u državi, upravo zbog ljudi poput Ferića, ističe Krešimir Macan

- Manjguri je prema njegovim navodima u proteklih 15 godina plaćeno 4 milijuna kuna. Svi moji kolege su me danas zvali šokirani i pitali je li to moguće jer da je to onda prejeftino za toliko posla u 15 godina! Ako je cijena da netko ostane na vlasti 15 godina onda je super jeftino, naglašava Krešimir Macan, direktor i vlasnik Manjgure.

Optužbe Danijela Ferića idu i dalje.

- Castrum je nabavljao tehniku, LCD televizore, tablete, grijače panele, frižidere za vino, ispostavljali lažne fakture, a IDS-ovi dužnosnici preuzimali su tu opremu, govori Ferić . 

Spominjala su se imena županijskog pročelnika, ali i saborskog zastupnika. I dok oni šute, IDS se ograđuje pisanim putem. 

- Ne mogu komentirati jer o cijelom slučaju zaista nemam nikakvih saznanja. Prema onome što sam mogao pročitati u medijima, vidim da je riječ o temama za gradsku u pravu, odnosno Županiju. Stranka koju predvodim nema ništa s tim, istaknuo je Dalibor Paus, predsjednik IDS-a.

Nema, tvrdi, ni dojučerašnji IDS-ovac, istarski župan. Odbacuje Ferićeve optužbe i insinuacije kao neutemeljene i zlonamjerne, ističući kako ih Ferić iskorištava za političku promociju. I to ne prvi put. 

Iz priopćenja istarskog župana Borisa Miletića:

''Tu se radi o njegovom prokušanom receptu - podnese kaznenu prijavu, sazove konferenciju za medije i onda bombastičnim izjavama i najavama vrši pritisak na hrvatsko pravosuđe, budući da jako dobro zna da, kad optužbe budu odbačene kao neutemeljene i lažne, on neće snositi nikakvu odgovornost. Njegova fiksacija na mene traje već više od deset godina i, na žalost, ja mu tu ne mogu pomoći. Naprosto, nisam te struke.''

Velik dio posla za pulski SDP odradili su zapravo zviždači, sakupljena je brojna dokumentacija i upućena nadležnim državnim institucijama. Na njima je red.  Miletić: Odbacujem sve Ferićeve neutemeljene optužbe i zlonamjerne insinuacije

- Feriću nije prvi put da podnošenje kaznenih prijava koristi isključivo kao alat za svoju političku promociju. Tu se radi o njegovom prokušanom receptu - podnese kaznenu prijavu, sazove konferenciju za medije i onda bombastičnim izjavama i najavama vrši pritisak na hrvatsko pravosuđe jer jako dobro zna da, kad optužbe budu odbačene kao neutemeljene i lažne, on neće snositi nikakvu odgovornost, izjavio je Miletić.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!