Promet na naplatnim postajama skoro na razini onog u 2019. godini

27.06.2021.

19:43

Autor: Boris Kanazir/Dnevnik/IMS/HRT/D.D.

Promet skoro na razini onog u 2019. godini

Promet skoro na razini onog u 2019. godini

Foto: Dnevnik / HRT

Iza nas je, čini se, još jedan uspješan turistički vikend. Vidi se to i po stanju na prometnicama - još od petka gužve se povremeno stvaraju u turističkim mjestima, na graničnim prijelazima i autocestama.

- Na cestama su sada uglavnom oni koji se s odmora vraćaju svojim kućama. Duž autoceste Rijeka-Zagreb se povremeno stvaraju kolone u pokretu, tako je i na naplatnoj postaji Lučko, ali dužih čekanja do sada nije bilo, prenio je novinar Boris Kanazir za Dnevnik HTV-a.

- Promet je danas jako dobar. U odnosu na prošlu godinu povećanje je 20 posto što je skoro na razini 2019. godine. Ima ulaza, a posebno izlaza, kaže Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarina HAC-a.

- Sada je na Krčkom mostu kolona od 10 kilometara, promet iz Dalmacije ide, tako da promet danas će biti nekako u ravnini cijelog lipnja 2021. godine što je povećanje prometa od u odnosu na 2020. od skoro 25 posto, dodao je.

Ribičić kaže da je promet prošlog vikenda bio na razini ovoga vikenda, promet raste.

Dodaje kako je pomalo teško uspoređivati sam mjesec lipanj pošto je 2019. godine on imao pet vikenda.

- Na nivou godine promet je dobar iz razloga što se otvaraju ceste, turizam, i ugostiteljstvo. Vjerujem da će to još više rasti, ali odgovornost je na nama samima zaključio je, Ivan Ribičić.

Ribičić kaže da je ovih dana prometnih nesreća bilo u manjoj mjeri.

- Jučer je bila jedna prometna nesreća koja je dijelom utjecala na promet, i jedna danas oko 16 sati. Hrvatske autoceste dosta ulažu u samu sigurnost prometa, ali prije svega odgovornost je opet na vozačima jer oni voze, upozorava Ribičić.

- Mi smo se dobro pripremili u suradnji s ministarstvom unutarnjih poslova i svim hitnim službama, sve funkcionira, kaže Ivan Ribičić, direktor Sektora za naplatu cestarina HAC-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!